We doen weer een poging..

Tot een Facebook-vrij leven. Het gonsde al even bij vriendin M. die daarna meteen de knoop doorhakte en al een tijdje vrij van Facebook is waarbij ze trouwens zelf het hardst roept dat ze toch wel weer terug komt. Het begon bij mij ook wel een beetje te kriebelen.

Even later las ik een post van Het Groene Broertje en ik dacht verrek ja; wáárom reageer ik eigenlijk op facebook? Waarom wil ik eigenlijk vanalles delen? Het lijkt zowat het welbekende; Als een boom in een bos omvalt en er is niemand in de buurt om het te horen, maakt het dan geluid? Alsof iets leuks niet écht leuk is als je het niet kunt delen op social media en er geen likes op kan krijgen. Ik geef het eerlijk toe, ik doe er zelf aan mee. Maar na het lezen van die post ben ik er grotendeels mee gestopt.

Maar hoe deden we dat vroeger? Zonder Facebook en Instagram en Twitter? Wat deden we met alle tijd die we nu spenderen aan doelloos scrollen en hartjes uitdelen?
Eerlijk waar, ik heb door Facebook heel leuke contacten gekregen. Echt. Maar toch… Er gaat zoveel tijd inzitten.

Vervolgens kwam ik deze post van Jelmer de Boer tegen. En ging ik me afvragen; ‘wat wil ik doen?’ En dat is een heel slimme vraag van Jelmer want eigenlijk kon ik er weinig zinnigs over zeggen. Want; ‘kijken hoeveel hartjes mijn foto op instagram heeft’ is eigenlijk best sneu. En ik had mijn instagram account inmiddels op privé gezet dus daar hoefde ik het sowieso al niet voor te doen. Ik ben twee jaar geleden met Instagram begonnen als fotoalbum voor mezelf maar eerlijk gezegd was het best leuk als veel mensen mijn foto’s of hele Instagram feed leuk vonden. Maar ja, waar gáát het nu eigenlijk over? Eigenlijk wil ik gewoon meer hiér zijn in plaats van ergens digitaal met vierkante ogen van het turen naar mijn mobiel.

Dus vandaag heb ik ten eerste mijn Twitter account verwijderd. Want ik deed er niks mee want eerlijk gezegd snap ik het hele Twitter gebeuren niet zo. En ik ben van mezelf toch al te lang van stof om alles in een enkele tweet te kunnen stoppen. Vervolgens heb ik mijn Facebook account gedeactiveerd. De Radagast pagina die ik onlangs weer gepubliceerd had, heb ik nu helemaal verwijderd. Messenger heb ik nog wel en ik heb een reserve Facebook account waarmee ik in de Crossfit groep kan lezen. Die is zonder vriendjes en sorry, daar accepteer ik dus ook geen vriendverzoeken.
Alleen Instagram hou ik nog aan. En deze website. Dingen waar ik blij van word. En dan gaan we wel weer zien hoe lang ik het dit keer volhoud!