Wat kan je daar toch lekker (vegan) eten!
Vriendin Mariska ging een tattoo laten zetten bij On Edge in Den Haag en gezien het tijdstip van de afspraak, gingen we een dagje eerder heen. Hotelletje geboekt (Hotel Sebel, op een paar honderd meter afstand van de tattoo shop, puur toeval maar erg handig) en hups met de trein.
Er moest natuurlijk gegeten worden en als er iets is dat veganisten heel goed kunnen dan is het lekker eten. Mariska stelde voor om naar Veggies on Fire te gaan. Het bleek even uitvogelen hoé we daar precies moesten komen (iets met geen flauw idee hebben welke tram je moet hebben en tot waar) maar uiteindelijk is het gelukt!
Als voorgerecht de warme knoflookbroodjes met kruidenolie en olijven en vervolgens het hoofdgerecht. Mariska had de asperges en ik de chipotle burger. Mensen wat pittig! Daar hadden ze overigens ook voor gewaarschuwd.
Veggies on Fire is een helemaal plantaardig restaurant dat gebruik maakt van zoveel mogelijk biologische producten. En het is altijd zó fijn als je gewoon álles van de kaart kunt kiezen! Ik zat overigens al gauw bij de desserts te kijken, want hee, ik hou van toetjes.
De seitan bij de asperges was zelfgemaakt. De mayonaise van zelfgemaakt en zo romig, ik wou er eigenlijk wel een emmertje van mee naar huis nemen. Lekkere gepofte aardappeltjes erbij. Het was zalig. En veel! Maar toch ruimte voor een toetje over gehouden.
Want; Panna Cotta!!! Vegan!! Hoe lekker is dat! Oh en met vers fruit. En een aardbeiensausje van verse aardbeien. Het was echt zó lekker…
Na het eten zijn we teruggegaan naar het hotel. En daar hebben we gewoon even wat zitten kletsen en vervolgens gaan slapen. De dag erna was immers tattoo dag!!
Waar ik bij tattoo zenuwen geen hap meer door mijn keel krijg en geen oog dicht doe, had Mariska daar gelukkig absoluut geen last van. We waren op tijd in de shop en de tattoo is werkelijk prachtig geworden.
Vervolgens moest er natuurlijk geluncht worden. We hadden er eigenlijk voor ons ontbijt heen willen gaan maar dat werd te krap qua tijd; Foam. Leuk en licht tentje met een geheel open keuken. Mariska ging voor de quesadilla en verse jus en ik voor de cheddar toasty. Met de juice of the day; banaan, zwarte bessen en açai. Dat je dus gewoon proeft dat het net klaar gemaakt is.
Foam heeft ook een geheel plantaardige kaart en ze hebben veel dag specials. En een wisselende kaart dus dat is altijd leuk. Ook Foam is ‘grotendeels biologisch, vers, voornamelijk regionaal en gezond’.
En ze hebben taartjes! En niet zo maar taartjes; vegan (duh), suikervrij, glutenvrij en rauw. En is dat dan wel lekker? Ja heel erg.
Zodoende namen we dus allebei ook een taartje erbij. Mariska had een taartje met citroen. Ik weet niet meer precies hoe het heette maar het was erg lekker fris. Ik vond dat ik dan toch ook maar een taartje moest nemen (zo vaak kom ik immers niet in Den Haag!) en ging voor een frambozen gebakje.
En terwijl ik daar zat te eten, bedacht ik me hoe lekker alles was. En hoe bizar het is dat sommige mensen nog steeds denken dat je als veganist niks kunt eten.
Wat een gemis als ze nooit zulke eetgelegenheden als Veggies on Fire en Foam leren kennen. Want het eten daar is voor iedereen lekker. Daar hoef je echt niet per se veganist voor te zijn.
Mocht je dus ooit in Den Haag zijn, dan zijn dit echt twee aanraders. Ik ga er zeker nog eens vaker heen.
Helaas komen aan alle goeie dingen een einde en na het eten gingen we dan ook weer terug naar het station. In de trein, naar huis. Wat, hoe gezellig het ook was, ook altijd weer fijn is. Al gauw zat ik met een kop thee op de bank en de hondjes om me heen. En straks weer lekker slapen in mijn eigen bed!