Vierkante ogen!

Vroeger mocht ik al graag naar de bioscoop gaan. Het heeft wat; in het donker, een groot scherm en goed geluid. Sowieso heeft het wat magisch, want in een film kan álles. 
Jaren geleden leek het me al erg tof als je zo’n bioscoop abonnement had. Gewoon altijd naar de bios kunnen gaan. Of tig keer naar dezelfde film omdat je hem zo leuk vind.
Sinds kort ben ik in het bezit van mijn eigen Vue Movie pas en kan ik daadwerkelijk naar de bioscoop wanneer ik zin heb.
Dat is het voordeel van onregelmatig werken; dan kan je dus ook op de meest vreemde tijden heen.

 

Ik hou bij (in mijn bullet journal) dat ik regelmatig heen ga, zodat de pas ook echt uit kan. De allereerste keer in mijn eentje naar de bios (voor de tweede keer naar ‘King Arthur’, want Charlie Hunnam) was even wennen.
Het was een raar tijdstip en ik had gewoon de hele zaal voor mezelf alleen. Wat een zaligheid. De pauze werd geskipt. Geen geknaag van andere mensen om me heen (ben ik de enige die kauwgeluiden in de bios zo irritant vind??) of geklets of licht van mobiele telefoons.

 

Hier in Hoogeveen hebben we al jaren een goeie bioscoop zitten die een aantal jaren geleden flink is uitgebreid. Volgens mij waren ze eerst bij een andere biosketen aangesloten, maar inmiddels is het al weer een tijdje Vue. Vroeger was het gewoon Luxor, dat had ook wel wat.
Ik heb de Vue app op m’n telefoon staan. Zo is het supersimpel om kaartjes te bestellen. En zo kan je ook zien welke stoelen bezet zijn en of je dus alleen in de zaal zit of niet. Alleen bij de White Box gaat dat niet op. Dat is eigenlijk de minst comfortabele zaal want het is vlak en er staan gewone stoelen. Je kiest in de app wel een rij maar in die zaal zijn geen vaste stoelnummers.

Ik heb nu bijna alles gezien wat er nu draait en een van de meest toffe films van de laatste tijd vond ik ‘Wonder Woman’. Eindelijk eens een film waar het meisje niét gered hoeft te worden maar zelf ‘ass kickt’.
Ik heb deze dan ook al twee keer gezien. Ha. Misschien komt er nog een derde keer want ik heb toch helemaal Brooke Ence (crossfitter) als amazone gemist.. 😉

Ik vind het heerlijk om naar de bios te gaan en even helemaal in het verhaal te zitten. Bij de trailers vooraf bedenk ik al welke films er nou weer op m’n lijstje moeten gaan komen (Dunkirk! Spiderman! Renegades!). Mijn zusje heeft ook een pas dus wanneer het kan, gaan we samen. Aanrader als je tijd hebt op vreemde momenten en van films houdt!