Trainen voor de Nacht van de Vluchteling

Hoe ik er precies bij kwam, weet ik niet meer maar ineens zag ik wat op Facebook voorbij komen: de Nacht van de Vluchteling. Een evenement waarbij je zoveel mogelijk sponsorgeld probeert op te halen en daarvoor loop je 40 kilometer in de nacht van 18 op 19 juni. Dit jaar wordt al weer de zevende editie!
Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor noodhulp aan vluchtelingen; praktische zaken zoals tenten, voedsel, schoon water en medische zorg.

3M

Sorry, we zijn nogal van de gekkebekketrekke..

Dat leek me een supergoed initiatief en ik was ook een beetje benieuwd of ik nog een beetje kon lopen. De vierdaagse van Nijmegen was al weer jaren geleden en toen liep ik mijn knieën stuk.
Mijn profiel is aangemaakt en ik sloot me aan bij Team Vega Life.

Tja en dan sponsorgeld inzamelen. Vluchtelingen zijn veel in het nieuws geweest en mensen reageren er niet altijd even goed op. Maar ik blijf er bij dat wij ons er geen voorstelling van kunnen maken hoe dat is als je in een oorlogsgebied woont.
Ik heb een huis, voeding, werk, medische zorg; alles binnen handbereik. Ik heb er geen ervaring mee hoe het is om op de vlucht te moeten voor oorlog. En stel dat hier ‘de pleuris uitbreekt’, zouden we dan niet ook hulp willen hebben?
Redenen genoeg om mee te doen.

Vriendinnen M. en M. schreven zich ook in, dus we kunnen gezamenlijk trainen.

Lopen

Wandeltocht Steenwijkerwold

Ik begon zelf met een wandeltocht hier in de buurt, van 8 kilometer. Later eentje van 10. Vervolgens deden we met zijn drieën mee aan een wandeltocht in Dieren. Prachtige route, maar best pittig door alle heuveltjes en onverharde wegen. Behalve dat het nuttig was als voorbereiding op het evenement, was het ook nog eens erg gezellig.

M. en ik liepen samen de 25 kilometer in Steenwijkerwold. Een mooie route die helaas minder goed aangegeven was, we liepen samen met een hoop andere mensen verkeerd. Ach, extra kilometers zeg maar.

Lopen

M. en M. aan de wandel

Onlangs liepen we de 30 kilometer in Heeten. Wederom een prachtige route. Veel door het bos, met prachtige rododendrons. We hadden de grootste lol. Uiteraard maakten we gekke foto’s. Dat hoort er nu eenmaal bij!

Mijn knieën houden het lopen tot nu toe goed vol. ik denk dat dat een combinatie is van andere (lichtere) schoenen en je eigen pas en tempo kunnen lopen. Daarnaast doe ik nu aan Crossfit en denk ik dat mijn algehele conditie nu beter is. Neemt niet weg dat ik na de laatste wandeltocht erg moe was en de volgende dag toch behoorlijke spierpijn had. Helaas wel last van een blaar; mijn kleine teen die jaren geleden in te smalle kistjes in de verdrukking kwam, blijft een zwakke plek en begon laatst weer op te spelen. Voor een volgende training zal ik die dus maar intapen.

De volgende training staat al weer gepland, 30 á 35 kilometer, wederom met vriendin M. En dan duurt het niet zo lang meer en dan gaat het gebeuren!

40 kilometer, in de nacht. We gaan lopen van Rotterdam naar Den Haag. Ik ben heel benieuwd hoe me dat af zal gaan. En ook of ik mijn streefbedrag nog zal halen! Sponsoren kan nog steeds, via deze link. Wil je me helpen helpen?