Nacht van de Vluchteling

Een beetje laat want het is al weer even geleden. De Nacht van de Vluchteling.
Eigenlijk is alles gewoon goed gegaan.

De treinreis was lang, maar viel in het niet bij de treinreis terug. Toen er storingen waren.
Maar afijn, eenmaal in Rotterdam vreesde ik even dat ik te koud gekleed was. Ik heb het tijdens het lopen ook op sommige stukken koud gehad.

Foto gemaakt door Konrad

Maar wat was het leuk! En gezellig! Heel andere manier van lopen dan wanneer je in een detachement loopt, met alleen maar mannen die een veel grotere pas hebben. Dit was heel gezellig, met leuke gesprekken.
Het was nacht en meer één op één en dat is gewoon anders.

Benen hoog!

Even de beentjes omhoog.

Op het laatst waren de kilometers apart aangegeven en het voelde alsof die drie keer zo lang als normaal waren. Ondanks dat ging het me eigenlijk wel goed af. Het is een rare gewaarwording om ’s nachts te lopen. Of de route mooi was; geen idee? Er was een stuk bos, dat was heel erg donker. Dat is dan weer het nadeel want je zag er dus niets van. En tegelijkertijd bleef het maar heel kort echt donker.

Het hele team Vega Life heeft het gehaald. Het team is vanaf het begin verdeeld geraakt. Wat ook wel te verwachten was, want iedereen loopt zijn eigen tempo. Maar uiteindelijk is iedereen gefinisht.

gehaald!

Gehaald!

Na de finish zijn vriendin M. en ik al gauw weer op reis naar huis gegaan. We moesten allebei nog een eind met de trein. Eerst stapten we in de verkeerde tram en later bleek het een uitdaging om weer naar het Noorden te komen.
Het laatste stuk vond ik echt zwaar want ik had het vreselijk koud. Mijn spieren werden stijf en ik was al lang wakker en doodmoe. Eenmaal thuis ben ik eerst gaan douchen. Daarna een paar uur geslapen en toen voelde ik me wel weer wat beter.
Ik heb alleen last gehad van spierpijn, die ik met magnesiumolie, een foamroller en een deegroller ( ja echt!) te lijf ging. Twee kleine blaartjes aan beide kleine tenen maar die waren na één keer prikken ook wel weg.

Wat dat betreft is het wel voor herhaling vatbaar, maar misschien is dan de Arnhem-Nijmegen versie leuk (iets kortere reistijd).