Haken!

Een nieuwe hobby/bevlieging. Ik weet nog niet wat het wordt. Ik had een tijdje terug bedacht dat ik wel kon leren haken. Eigenlijk kwam dat omdat ik had bedacht dat een omslagdoek me wel handig leek voor op mijn werk. Nachtdiensten enzo. En dan kon ik die toch net zo goed zelf maken. Haken.
Nu had ik nog nooit gehaakt maar het was een beetje een Pipi Langkous idee. Dat kwam ook wel een beetje doordat ik Anna ken. Ik kom bij Anna voor mijn nagels, ze heeft een nagelsalon en daarnaast kan ze heel goed haken. Kijk maar eens op haar Facebookpagina Annah Haakt.

Haken is hip! En niet zo oubollig als ik er hier zo bij zit!

Klaar!

Afijn, ik vroeg (en vraag) haar om tips en toen snapte ik er alsnog helemaal niks van. Het begin was echt abracadabra. Ik snap nu ook hoe ik moet klinken als ik het over Crossfit heb tegen mensen die niet weten wat Crossfit is; losse, vaste, hele en halve stokjes is zeg maar net zo geheimzinnig als squatcleans en amrap en split jerks.
Anna liet me zien hoe ik een beginnetje moest maken, wat ik nu overigens al weer vergeten ben maar toen kon ik op weg. Het bleek heel erg eenvoudig eigenlijk; Steeds drie stokjes. Het was de Granny stripes. Steeds maar drie stokjes en aan het einde drie losse en dan omdraaien en hopsa weer de andere kant op. En als je dat maar vaak genoeg doet, dan heb je zo maar een omslagdoek. Franjes er aan gemaakt en hopsa, Marloes zit lekker warm in de nachtdienst!

De honden zijn er ook blij mee.

Toen was het tijd voor een tweede project; ik had bedacht dat ik wel een vest kon maken. Een granny vest. Anna had daar een patroon voor. Naar de Zeeman voor bolletjes garen (legergroen!!) en aan de slag. Dit keer lukte het begin wel zelf en al gauw had ik zo waar een heel groot vierkant in elkaar gefröbeld. Die moest ik dan in elkaar zetten en dan een randje halve stokjes en toen reliëfstokjes. Youtube is geweldig handig voor zulke dingen. Al blijf je soms filmpjes steeds terug draaien omdat het net te snel gaat.

Iets te groot voor Mara..

Ik heb inmiddels twee van zulke vesten gemaakt. De eerste was een kado voor zuslief die jarig was. En de tweede voor mezelf.
Mijn moeder is ook (weer) aan het haken gegaan en heeft een deken gemaakt en is nu bezig met kussenhoesjes.
Mijn volgende project moet een muts en sjaal worden. En zo komt er misschien ook nog een mandje voor Mara, of een truitje. Oh en een poncho wil ik ook nog graag eens maken. Ik vind het tot nu toe een heerlijk ontspannende bezigheid. Ik neem m’n haakwerkje mee naar mijn werk voor in de pauze. En thuis zit ik regelmatig met koptelefoon met spotify op de bank met hond onder het haakwerk te haken. Helemaal zen!
Misschien ben ik er na een tijdje wel klaar mee, maar dat zien we dan wel weer, vooralsnog is het in ieder geval leuk!