Facebook challenge

Facebook. Vroeger wilde ik er niet aan, want ik zat op Hyves (wie kent het nog?!), maar vanwege een Griekse vriendin ging ik overstag.

Facebook_New_Logo_(2015).svg

Inmiddels ben ik ruim 500 Facebook vrienden en een paar jaar verder. En besteed ik eigenlijk meer tijd aan Facebook dan ik eigenlijk zou willen. Ik heb ooit wel eens de app van mijn telefoon verwijderd maar dezelfde dag stond die er weer op. Echt. Mensen die van Facebook gingen, het was net of die in een groot zwart gat belanden want ze waren echt onzichtbaar geworden. En toch. Minder tijd op Facebook, meer tijd voor manlief, de honden, van alles.

57103118Dus account deactiveren. Dat leek me wel wat. Had vriendin M. ook al eens gedaan. Ik weet nog dat ik dat beresaai vond.

Afgelopen zaterdag was ik met de 3 liefste vriendinnetjes op het Viva Las Vegas Food Festival ~ Christmas Edition. En daar was H. H. was al een tijdje Facebook vrij. En ze vertelde dat het zo heerlijk was. Geen vermoeide ogen, meer tijd om zowaar een boek te lezen. Wat een zaligheid, dacht ik nog.
En toen kriebelde het toch al, dus (na dat ik het aangekondigd had) heb ik gisteren mijn account gedeactiveerd. Manlief is beheerder van de Radagast pagina, maar die zal er niks op posten dus dat ligt ook stil.

Anyways, vanmorgen de eerste Facebookvrije ochtend en ik had gewoon tien minuten over! Echt waar! Tien minuten! Waar ik normaal best een beetje door moet werken, zeker als ik mijn net uit bed hoofd van een klein beetje make up wil voorzien kon ik nu gewoon echt rustig aan doen.

En vanmiddag was dat weer het geval. Hup, met Gijs een flinke ronde gedaan en hup naar de winkel en doorwerken en toen had ik de pannen klaar staan en was het net 17.00. En kon ik dus wat anders gaan doen ipv doorwerken en koken en opschieten.

Ik ben benieuwd hoe ik de rest ga ervaren. Facebook kan een uitlaatklep zijn. Ik heb echt vreselijk lieve mensen door Facebook leren kennen. En sommige dingen verliepen ook heel makkelijk door Facebook, zoals privé berichtjes om wat af te spreken bijvoorbeeld. Ik heb me al gerealiseerd dat ik dat in ieder geval met 3 verschillende mensen/groepen niet goed bedacht heb.

Oh en er zit een challenge aan. Vriendinnen M. en M. (ja, lekker overzichtelijk) hebben dit weekend ook hun account gedeactiveerd en de eerste die het ‘waagt’ om weer op Facebook te verschijnen… Daar staat een ‘straf’ op. 😉

Wie weet zijn we alle drie zo weer terug, wie weet duurt het even. Vooralsnog kan ik hier gewoon wat schrijven (hoewel ik me afvraag hoeveel mensen dit lezen, zonder dat ik het deel op Facebook..)