In de supermarkt kun je van die lekkere, maar ook best prijzige reepjes kopen, die redelijk troeploos zijn in de zin van; ik begrijp alle ingrediënten die er op staan. De meest eenvoudige versie bestaat uit dadels en cashewnoten.
Ik vond dat ik dat zelf ook wel kon maken.
Ik had: dadels, cashewnoten, rozijnen. Onlangs heb ik een ChufaMix gekocht op het Viva las Vegas Food Festival ~Christmas edition en had ik die ochtend voor het eerst zelf amandelmelk gemaakt (en het was echt doodsimpel). De amandelpulp die ik daar aan over hield, kon er ook wel door dacht ik zo.
Dus een dikke eetlepel amandelpulp, een dikke eetlepel gemalen cashewnoten (gemixt in de minikom van de Magimix, werkt als een trein), een lading dadels en wat rozijnen, oh ja en havermout! Allemaal in het mixdingetje van de staafmixer, die daar toch enigszins moeite mee had…
Maar de aanhouder wint en zodoende had ik na een tijdje toch een bruin prutje! Het zag er niet uit eigenlijk. Ik heb het op een snijplank eerst wat in elkaar zitten kneden waarbij ik bedacht hoe het eruit moest komen te zien.
Repen vond ik niet zo’n optie want dat zag er gewoon niet uit.
Een bruine reep met stukjes. Je snapt me wel.
Op de snijplank dus en toen maar met de deegroller goed plat gemaakt. Daarna met de pizzasnijder erover heen en toen ingepakt in stukjes bakpapier. En zo waar, het leek nog wat ook!
Vandaag had ik er een aantal van mee naar mijn werk (want ik heb inimini stukjes) en het smaakte lekker! De amandel zorgde voor een beetje een marsepein smaakje. Het was serieus lekker en ik ga dat zeker vaker maken. De verhoudingen? Gewoon wat bij elkaar gooien, zei vriendin E. En dat heb ik dus ook maar gedaan.