Een legging is (g)een broek

imageSinds ik Crossfit doe, zijn lange, strakke sportbroeken wel erg handig. Handiger dan een flodderige broek in ieder geval. Dus schafte ik vorig jaar een strakke Nike running tight aan. Simpel, zwart en squatproof.
Maar een meisje heeft nooit teveel sportkleding, toch?
Dus keek ik eens wat er allemaal nog meer was, want een tweede lange broek zou wel handig zijn, voor als de ene in de was is enzo. Ik ontdekte de Teeki yoga leggings. En nadat ik een tijd zat te kwijlen bij de Clouds Hot Pant bestelde ik hem. Wat een fijne legging!!

Dharma Bums legging

Volgende probleem; ik vond hem veel te mooi om voor Crossfit te gebruiken en met een barbell over heen te schuren. Ik vond het zonde! Dus droeg ik hem tijdens de trainingen voor de Nacht van de Vluchteling, of gewoon als legging, met een rokje. Inmiddels had ik ook een Australische Dharma Bums legging.
Ook te mooi voor Crossfit. Ook superfijn. Het is allemaal van dat zachte, gladde materiaal en het zit zo fijn! Ook lekker snel droog…

 

 

imageAls ik mijn legging als ‘gewone’ kleding aan had, was dat eigenlijk altijd met een rokje, tenzij ik een eind ging lopen (maar ja, ik hoef niet voor iets specifieks te trainen nu). Ik had hem eens aan naar de verjaardag van mijn nichtje en toen ik nog even naar de winkel ging, werd me gevraagd of ik weer naar de atletiekbaan zou gaan. Huh? Nu heb ik een heul stoere collega die aan body building doet (ik vind ’t stoer!) en zij draagt leggings als gewone broeken. Want, zo zei ze: ‘andere mensen hebben ook skinny jeans aan, dus wat is het verschil?’.

imageEn eigenlijk vind ik wel dat ze gelijk heeft. Wat maakt het uit of je een skinny jeans draagt of een legging? Okee, persoonlijk zou ik niet dood gevonden willen worden in een doorschijnende (niet squatproof) legging. Maar daar selecteer ik ze dan ook op. En eigenlijk vind ik dat je die dan best als broek kan dragen. En dat andere mensen dan denken dat je zo de sportschool uit komt rennen, so be it.
Je moet toch doen en dragen waar je je goed bij voelt?

Inmiddels heb ik een Onzie legging erbij en ook heb ik er nóg eentje op het oog, van Arthletic Wear. Alleen welke… De keuze is reuze zeg maar. Zulke mooie kleuren en het zit fijn, wat wil een mens nog meer! 🙂
image